Paprik´as Krumpli

 

Een populair Hongaars gerecht met paprika, wat daar ook wel het rode goud wordt genoemd. 

 

Ingrediënten:

-        50 gram boter

-        1 kilo aardappels, geschild en in vieren

-        3 rode paprika’s

-        1 gele paprika

-        4 (vega) worsten

-        250 gram gesneden uien

-        2 tenen knoflook geperst

-        1 dl groentebouillon

-        2 eetlepels pittige paprikapoeder

-        Klein blikje tomatenpuree

-        Crème fraîche

 

Bereiding:

Fruit de ui in een grote pan, voeg de knoflook toe en fruit  nog 5  minuten.

Gooi de paprikapoeder erbij met wat peper en zout.

Doe de aardappels in de pan met de bouillon. Voeg water toe, tot het bijna helemaal onder water staat.

Laat dit 30 minuten pruttelen.

Doe de gesneden paprika en de tomatenpuree bij het mengsel.

Laat dit nog 15 minuten staan.

Snijd de worst in plakjes en bak deze in de tussentijd.

 

      Serveer samen op een bord met een kwak crème fraîche 

Reactie schrijven

Commentaren: 0