Het vierde land uit onze wereldreis is Uruguay. Ik heb nu gekozen om twee 'recepten' te proberen. Een bonensalade en empanadas!
Okay eerlijk gezegd vond ik dit echt @#$ om te maken. Het deeg mislukte de eerste keer omdat ik het recept niet goed gelezen had. De tweede keer was het nog steeds ontzettend plakkerig. Het helpt niet mee dat ik kook aan de salontafel en op een camping tweepitsfornuis, maar het is niet anders als je aan het verbouwen bent. Oh ja en ik heb geen deegroller.
Ik vond beide gerechten niet top. Ik vond de cannellini bonen wel erg lekker, die ga ik vaker halen. Mijn empanadas smaakte vooral naar deeg met tomatenpuree...
We gaan Uruguay een herkansing geven. Als deze nog eens voorbij komt dan ga ik aan de slag met een ander recept voor empanadas...
Bonensalade
- twee blikken cannellini bonen, uitgelekt
- een bosje peterselie, gehakt
- twee stengels bosui, in ringetjes
- cherry tomaatjes, gehalveerd
- twee eetlepels rode wijn azijn
- twee theelepels cayenne
- een theelepel peper
- halve theelepel zout
Heel simpel, pleur alles bij elkaar en tadaaaaaaa
Empanadas
Deeg:
Twee flinke mokken bloem
Drie kwart kop water
Zout
Twee eetlepels olijfolie
Paprikapoeder voor de versiering
Vulling:
Gesnipperde ui
Flinke wortel, in blokjes
70 gr bloemkoolroosjes, klein gesneden
Blik kidneybonen
Blikje tomatenpurree
Een grote teen knoflook, geperst
Theelepel chilipoeder
Theelepel gemalen komijn
Eetlepel sojasaus
Meng het bloem, het water, het zout en de olie in een kom. Kneed het drie minuten lang. Het kan wat plakkerig worden. Verdeel het deel in balletjes, een stuk of 6/7. Dek het af en zet het aan de kant.
Bak de ui en wortel tot deze zachter is. Doe de tomatenpuree, sojasaus, de knoflook en de kruiden erbij. Bak dit even mee. Haal het mengsel van het vuur. Doe de bonen en bloemkool erbij en laat het afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg wat bloem op een snijplank (of het aanrecht), rol de deegballetjes tot dunne pannenkoekjes. Doe wat mengsel in het midden en vouw het deeg dicht. Druk de zijkanten dicht met een vork en strooi wat paprikapoeder over het pakketje.
Als alle empanadas gevouwen zijn bak je ze 20 minuten op 200 graden.
Reactie schrijven